Hollands boerderij Hoen

Mals, smaakvol én met Ik kOOK Bewust-label!

Onder de noemer ‘Hollands boerderij Hoen’ bieden wij u twee soorten verantwoorde kip aan: Scharrelhoen en Polderhoen. De dieren hebben alle ruimte en groeien op in een natuurlijke omgeving. Daarnaast zijn beide hoenders heerlijk van smaak. Reden genoeg om het Polder- en Scharrelhoen op te nemen in ons Ik kOOK Bewust-assortiment.

Het Scharrelhoen

Het scharrelhoen is een langzaam groeiend ras en wordt op kleinschalige en ambachtelijke wijze gehouden bij Veluwse kippenboeren. De dieren groeien op in goede leefomstandigheden. In de stal leven ze met maximaal dertien soortgenoten op een vierkante meter en buiten is er twee vierkante meter per kip beschikbaar. Het voer bestaat uit een melange van tenminste 70% granen en is verrijkt met kruiden. Dit wordt dagelijks binnen in de stal en buiten in de wei uitgestrooid om het scharrelen te stimuleren. De combinatie van bovenstaande factoren zorgt voor een smakelijk, authentiek stukje vlees.

De feiten op een rij:
  • 2 sterren Beter leven
  • Slachtleeftijd ligt op 56 dagen
  • Vrije uitloop naar buiten
  • Volledig vrij van groeibevorderaars en antibiotica

Het Polderhoen

Zoals de naam al doet vermoeden groeit het biologische Polderhoen op in de polder, om precies te zijn in de Flevopolder. Het Polderhoen is een speciaal en langzaam groeiend hoen van het ras ‘Hubbard’. Een sterk ras dat in combinatie met de optimale leefomstandigheden en biologische voeding een goede natuurlijke weerstand kan opbouwen. De topfitte kip krijgt alle tijd en ruimte om te groeien. In de stal lopen de kippen met maximaal elf soortgenoten op een vierkante meter en buiten is er vier vierkante meter per kip aan ruimte beschikbaar. Het voer is biologisch geteeld en rijk aan kruiden en granen. Dit komt de smaak van het vlees ten goede, ouderwets smaakvol met een mooie stevige structuur.

De feiten op een rij:
  • 3 sterren Beter Leven
  • Slachtleeftijd ligt op 70 dagen
  • Vrije uitloop naar buiten
  • Volledig vrij van groeibevorderaars en antibiotica
Bekijk alle blogs

Meer blogs

Extra groenten, minder vlees en zout

Begin juni studeren de eerste koks af die geleerd hebben hoe voeding van invloed is op je gezondheid. Zij gebruiken extra groenten, minder vlees en zoutvervangers. Voer voor vier stellingen.
Lees meer

Forellenkwekerij ’t Smallert

Het geheim van forellen van topkwaliteit: een duurzame en ambachtelijke manier van kweken.
Lees meer

Black Angus

Regionale vleesveehouders werken samen om tot het beste vlees te komen voor de horeca professional.
Lees meer