Het seizoen

Het seizoen is een van de pijlers voor de selectie van IK KOOK BEWUST-producten. Producten krijgen alleen het label IK KOOK BEWUST als ze daadwerkelijk in het seizoen zijn. 

Volg de kalender!

Verse producten kennen seizoenen welke zijn vastgelegd in kalenders. Producten zijn niet alleen lekkerder wanneer ze worden geoogst of gevangen volgens de seizoen- kalender, het is nog duurzamer ook. Kiezen voor lokale seizoensproducten betekent ook nog eens minder belasting voor het milieu. Het vergt behalve minder inspanning om ze te laten groeien ook minder kilometers om ze te transporteren.

Duurzaam geproduceerd

Beter voor mens, dier en planeet

Duurzaamheid betekent: De aarde bewaren voor toekomstige generaties. In de perfecte wereld wordt het milieu gespaard, biodiversiteit bevorderd, worden natuurlijke hulpbronnen in stand gehouden, kringlopen bewaard, dienrenwelzijn gerespecteerd, het platteland leefbaar gehouden en consumenten verwend met voeding die met natuurlijke ingredi├źnten is vervaardigd ( bionext).
Lees meer over Duurzaam geproduceerd

Herkomst

Van dichtbij

Producten binnen het IK KOOK BEWUST-assortiment komen altijd van dichtbij. De lijnen zijn korter, de producten rijper en verser en de voedselkilometers beperkt.
Lees meer over Herkomst