Broers Jacob en Klaas van den Belt

Van den Belt Tomaten

Smaakvol én IK KOOK BEWUST

In de tuinbouwsector is steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Ook de broers Jacob en Klaas van den Belt zien een grote ontwikkeling in het duurzaam ondernemen. In de Koekoekspolder, het tuinbouwgebied van IJsselmuiden, telen zij al ruim 20 jaar de lekkerste tomaten. 

Smaak en kwaliteit

Diversiteit in rassen is een van de belangrijkste aspecten waar Van den Belt zich op focust. Smaak en kwaliteit staan altijd voorop. Uiteraard telen zij de bekende trostomaat en losse tomaat, maar ze zijn sinds een paar jaar meer gericht op het telen van nieuwe innovatieve rassen zoals de Intense tomaat. Tomaten zijn er in veel soorten en variaties en dat maakt het zo’n leuk product.

Duurzaam en puur

20 jaar geleden is er door tuinders een omslag gemaakt wat betreft duurzaam telen. Het bestuiven van de bloemen in de kas werd hiervoor gedaan door middel van mankracht. Tegenwoordig maakt men gebruik van natuurlijke arbeid door middel van hommels en bijen. Deze harde werkers kunnen dit werk veel beter uitvoeren en daarom is het ook belangrijk om het allerbeste voor de hommels en de bijen te hebben. Deze diertjes zijn erg gevoelig voor gewasbeschermingsmiddelen. Van den Belt is daarom op zoek gegaan naar een manier om te telen met zo weinig mogelijk gewasbeschermingsmiddelen. Dit houdt in dat er nagenoeg geen chemische gewasbeschermingsmiddelen meer worden gebruikt. Voornamelijk biologische vijanden zoals sluipwespen en roofmijten worden gebruikt om plagen te bestrijden.
Bekijk alle blogs

Meer blogs

Extra groenten, minder vlees en zout

Begin juni studeren de eerste koks af die geleerd hebben hoe voeding van invloed is op je gezondheid. Zij gebruiken extra groenten, minder vlees en zoutvervangers. Voer voor vier stellingen.
Lees meer

Forellenkwekerij ’t Smallert

Het geheim van forellen van topkwaliteit: een duurzame en ambachtelijke manier van kweken.
Lees meer

Black Angus

Regionale vleesveehouders werken samen om tot het beste vlees te komen voor de horeca professional.
Lees meer