Gaasterlander kruidenvarken

In het Gaasterland – in het heuvelachtige zuidwesten van Friesland – ligt de oorsprong van het Gaasterlander Kruidenvarken. Op de Hemelumer Hoeve, een varkensboerderij in het dorpje Hemelum, wordt met een uniek fokprogramma de basis gelegd voor het Kruidenvarken. Het eigen fokprogramma, voedsel met een uitgebalanceerde kruidenmix en de wijze waarop de biggen worden grootgebracht, garanderen de kwaliteit en smaak van het varkensvlees. Alles is erop gericht om stress tot een minimum te beperken. Dit proeft u direct terug in de producten.
100% ketencontrole

Het Gaasterlander Kruidenvarken is onderscheidend in smaak en kwaliteit: heerlijk mals varkensvlees met een volle smaak. De belangrijkste voorwaarden voor deze goede kwaliteit zijn niet alleen het unieke fokprogramma, het uitgekiende voerpakket en de gezondheid van de varkens, maar ook het beheersen van de gehele keten. Het vlees van het Kruidenvarken is afkomstig uit een korte, gesloten productieketen, waarbij sprake is van een hechte samenwerking tussen alle partners in de keten. Het Gaasterlander Kruidenvarken wordt volgens strenge voorwaarden gehouden. Er wordt gewerkt met eigen boeren, dierenartsen, voerleveranciers en horecaslagerij Van der Zee binnen de HANOS groothandels. Het Kruidenvarken voldoet aan de criteria van het 1* Beter Leven Keurmerk. Hiermee gaan smaak, dierenwelzijn, milieu en gezondheid hand in hand.

Het Gaasterlander Kruidenvarken

Het Gaasterlander Kruidenvarken heeft een hoger percentage intramusculair vet: dit zijn goede vetten, die tussen de spieren zitten. Deze vetten versmelten in het vlees tijdens het bakken en zorgen voor extra smaak en malsheid.

De producten zijn exclusief verkrijgbaar bij HANOS en liggen nu voor een aantrekkelijke prijs in de schappen van uw HANOS groothandel. Natuurlijk zijn ze ook online te bestellen.
Bekijk alle blogs

Meer blogs

Extra groenten, minder vlees en zout

Begin juni studeren de eerste koks af die geleerd hebben hoe voeding van invloed is op je gezondheid. Zij gebruiken extra groenten, minder vlees en zoutvervangers. Voer voor vier stellingen.
Lees meer

Forellenkwekerij ’t Smallert

Het geheim van forellen van topkwaliteit: een duurzame en ambachtelijke manier van kweken.
Lees meer

Black Angus

Regionale vleesveehouders werken samen om tot het beste vlees te komen voor de horeca professional.
Lees meer