Janneke en Cees Klootwijk

De bloemetjes van Klootwijk AGF

De AGF-inkopers van HANOS doen rechtstreeks zaken met telers. Zo weten we zeker dat onze producten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Steeds meer telers werken in toenemende mate duurzaam en telen op eerlijke wijze. Zo ook met Klootwijk AGF, dit bedrijf is al ruim 38 jaar actief in het telen van diverse groenten, kruiden, koolsoorten en eetbare bloemen.

Een echte telersfamilie

Janneke en Cees komen uit een echte telersfamilie. De groenteteelt- en handel is er bij teelster Janneke Klootwijk met de paplepel ingegoten. Samen met haar broer Cees is zij het gezicht van Klootwijk AGF.Zij zijn eind jaren ’70 begonnen met hun eigen teeltbedrijf in Ridderkerk. Nadat de familie Klootwijk als gevolg van onteigening haar kas kwijtraakte in Ridderkerk, besloten Janneke en Cees op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Die vonden zij uiteindelijk in Raamsdonk. Vanaf 2006 is Klootwijk zich gaan specialiseren in ‘vergeten’ groenten en kruiden.

Eerlijk & Duurzaam

Ze winnen het zaad voor de producten grotendeels zelf en telen het tenslotte tot een mooi, smaakvol eindproduct. Telen zonder tussenkomst van buitenaf zorgt voor eerlijke, duurzame en lokale producten. Klootwijk AGF is van mening dat de planten hun eigen ritme moeten volgen, zonder assimilatiebelichting, steenwol of waterteelt. Hierdoor heeft elk product zijn eigen waardevolle unieke smaak en kwaliteit. Het aanbod is in de wintermaanden beperkter, omdat de telers met het seizoen mee gaan.
Klootwijk AGF is Global Gap gecertificeerd. Tevens zijn zij aangesloten bij het NAK AGRO Residu Monitoring Programma. Dit houdt in dat jaarlijks meerdere onverwachte monsters worden afgenomen om te controleren op de toegestane MRL’s (maximale residu limiet), zodat de kwaliteit en veiligheid van het product gewaarborgd blijft. Ze telen en oogsten alleen op bestelling
Bekijk alle blogs

Meer blogs

Extra groenten, minder vlees en zout

Begin juni studeren de eerste koks af die geleerd hebben hoe voeding van invloed is op je gezondheid. Zij gebruiken extra groenten, minder vlees en zoutvervangers. Voer voor vier stellingen.
Lees meer

Forellenkwekerij ’t Smallert

Het geheim van forellen van topkwaliteit: een duurzame en ambachtelijke manier van kweken.
Lees meer

Black Angus

Regionale vleesveehouders werken samen om tot het beste vlees te komen voor de horeca professional.
Lees meer