Herkomst

Producten binnen het IK KOOK BEWUST-assortiment komen altijd van dichtbij. De lijnen zijn korter, de producten rijper en verser en de voedselkilometers beperkt. 

Van dichtbij

Met de pijler 'Herkomst' beoogt de Stichting IK KOOK BEWUST de hoeveelheid 'foodmiles' te beperken, maar ook het stimuleren van de nationale biodiversiteit, het koesteren van regionale producten en het ondersteunen van lokaal ondernemerschap.

Door de focus op herkomst, onderscheidt het IK KOOK BEWUST-assortiment zich van bestaande keurmerken, waarbij voedselkilometers vaak geen onderdeel van de toetsingscriteria vormen.

Het seizoen

volg de kalender!

IK KOOK BEWUST volgt de seizoenkalenders waardoor verse producten maximaal tot hun recht komen en maximale duurzaamheid wordt bereikt.
Lees meer over Het seizoen

Duurzaam geproduceerd

Beter voor mens, dier en planeet

Duurzaamheid betekent: De aarde bewaren voor toekomstige generaties. In de perfecte wereld wordt het milieu gespaard, biodiversiteit bevorderd, worden natuurlijke hulpbronnen in stand gehouden, kringlopen bewaard, dienrenwelzijn gerespecteerd, het platteland leefbaar gehouden en consumenten verwend met voeding die met natuurlijke ingrediƫnten is vervaardigd ( bionext).
Lees meer over Duurzaam geproduceerd