Het seizoen

Het seizoen is een van de pijlers voor de selectie van IK KOOK BEWUST-producten. Producten krijgen alleen het label IK KOOK BEWUST als ze daadwerkelijk in het seizoen zijn. 

Volg de kalender!

Verse producten kennen seizoenen welke zijn vastgelegd in kalenders. Producten zijn niet alleen lekkerder wanneer ze worden geoogst of gevangen volgens de seizoen- kalender, het is nog duurzamer ook. Kiezen voor lokale seizoensproducten betekent ook nog eens minder belasting voor het milieu. Het vergt behalve minder inspanning om ze te laten groeien ook minder kilometers om ze te transporteren.

Het seizoen

volg de kalender!

IK KOOK BEWUST volgt de seizoenkalenders waardoor verse producten maximaal tot hun recht komen en maximale duurzaamheid wordt bereikt.
Lees meer over Het seizoen

Duurzaam geproduceerd

Beter voor mens, dier en planeet

Duurzaamheid betekent: De aarde bewaren voor toekomstige generaties. In de perfecte wereld wordt het milieu gespaard, biodiversiteit bevorderd, worden natuurlijke hulpbronnen in stand gehouden, kringlopen bewaard, dienrenwelzijn gerespecteerd, het platteland leefbaar gehouden en consumenten verwend met voeding die met natuurlijke ingrediƫnten is vervaardigd ( bionext).
Lees meer over Duurzaam geproduceerd